Εφημέριοι

Εφημέριοι

Α) π. Εμμανουήλ Μπουζίνος (Οικονόμος), προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου, πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, της Ερανικής Επιτροπής, του Φιλοπτώχου Ταμείου και της Νεανικής Εστίας του Ναού. Είναι επίσης πρόεδρος του χορευτικού τμήματος Νεανικής Εστίας Αγ. Γεωργίου Ασβεστοχωρίου, χοράρχης της παιδικής χορωδίας της Νεανικής Εστίας και υπεύθυνος – προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου της Νεανικής Εστίας.

Γεννήθηκε το 1971 στο Έρλενμπαχ της Γερμανίας. Σπούδασε αρχικά στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Πτυχίο 1997)  και έπειτα Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (πτυχίο 2010) και αυτή τη στιγμή είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Καινής Διαθήκης της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Σπούδασε επίσης Βυζαντινή Μουσική στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου πήρε μετά από πενταετή φοίτηση το πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής με άριστα και έπειτα από άλλη μία τριετή φοίτηση το Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής επίσης με άριστα. Υπήρξε Λαμπαδάριος (αριστερός ψάλτης) στον Ι. Ν. Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης μέχρι που χειροτονήθηκε. Έχει κάνει σπουδές στο ακορντεόν, στο αρμόνιο και στο πιάνο στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Επίσης έχει πτυχίο και επάρκεια διδασκαλίας Γερμανικής γλώσσας (Grosses Deutsches Sprachdiplom).

Χειροτονήθηκε Διάκονος (2006) και πρεσβύτερος (2007) από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα και τοποθετήθηκε αρχικά ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων τον Μάρτιο του 2007, ενώ τον Νοέμβριο του 2010 τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου όπου ανέλαβε την προϊσταμενία. Από το 2011 κάνει ομιλίες κάθε Δευτέρα 7:15 μμ στο ανακαινισμένο αρχονταρίκι του Ναού, πάνω σε θέματα που αφορούν στην πίστη μας. Επίσης κάθε Κυριακή, αμέσως μετά τη θεία Λειτουργία, τελεί την λεγόμενη «Σύναξη» στο Αρχονταρίκι του Ναού, όπου παρατίθεται ο παραδοσιακός ελληνικός καφές και συζητιούνται απορίες πάνω στο ευαγγέλιο της ημέρας ή πάνω σε διάφορα άλλα θέματα που αφορούν στην πίστη μας.

Από  1/1/2014 είναι Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και ως εκ τούτου υπεύθυνος για τα κατηχητικά σχολεία, το διενοριακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Ενοριακά Παιχνίδια), το Φεστιβάλ Νεότητος και τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, όπως επίσης και για τις ημερίδες ιερατικών κλήσεων των νέων και για κάθε άλλη δραστηριότητα που αφορά στους νέους στη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

 Έχει συγγράψει ένα μικρό βιβλίο με τίτλο «Χριστός, ο νέος Αδάμ ή ο Υιός του Ανθρώπου» και έχει εκδώσει ένα CD με βυζαντινούς ύμνους «Σε υμνούμεν».

Είναι έγγαμος και έχει τέσσερα παιδιά.

Β) π. Βασίλειος Εξουζίδης (Πρωτοπρεσβύτερος. Γεννήθηκε στο Δασωτό Κάτω Νευροκοπίου Δράμας το 1945. Σπούδασε Θεολογία στην Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. και έχει πτυχίο ιεροδιδασκάλου και χειριστού τηλετύπου και υπήρξε Θεολόγος καθηγητής και Γυμνασιάρχης στο Πανόραμα και έπειτα στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1971 και πρεσβύτερος το 1974 από τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Στέφανο, εντολή του τότε μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Λεωνίδα και τοποθετήθηκε εφημέριος στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου. Από τον μακαριστό Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Διονύσιο έλαβε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου. Έλαβε επίσης το οφίκιο του πνευματικού (εξομολόγου) και εξομολογεί πλήθος πιστών. Σήμερα είναι συνταξιούχος καθηγητής, αλλά συνεχίζει να είναι ενεργός ως ιερέας, ως πνευματικός και ως υπεύθυνος για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου, απ’ όπου εξυπηρετεί απόρους ενορίτες που δυσκολεύονται να προμηθευτούν τα απαραίτητα φάρμακα που χρειάζονται. Τέλος κάθε Δευτέρα στις 5 μμ κάνει κύκλο μελέτης Αγίας Γραφής σε μια αίθουσα δίπλα στο ΚΑΠΗ Ασβεστοχωρίου. Είναι έγγαμος και έχει δύο τέκνα και δύο εγγόνια.

Γ) π. Ηλίας Τριανταφυλλίδης (Οικονόμος). Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1969. Σπούδασε Θεολογία στο Α.Π.Θ. και είναι πτυχιούχος Θεολόγος. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 2000 και πρεσβύτερος το 2001 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Διονύσιο και τοποθετήθηκε αρχικά εφημέριος στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού Ευόσμου. Το 2007 τοποθετήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα ως εφημέριος στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου και έλαβε τα οφίκια τόσο του Οικονόμου όσο και του πνευματικού. Την περίοδο 2007-2011 είχε αναλάβει την προϊσταμενία του Ναού. Είναι έγγαμος και έχει δύο τέκνα.

 

π. Αβιμέλεχ Αράπης (Αρχιμανδρίτης). Υπήρξε εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου από το 1995 έως το 2006 οπότε και απεβίωσε σε ηλικία μόλις 48 ετών. Η παρουσία του στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια και το πέρασμά του από τον τόπο αυτόν ήταν τόσο ηχηρό, που μέχρι σήμερα είναι ζωντανή η μνήμη του από τον κόσμο και ιδιαίτερα από τα παιδιά που πλέον μεγάλωσαν. Υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος της Νεανικής Εστίας του Ναού, οργάνωσε τα κατηχητικά, εξέδωσε το μηνιαίο περιοδικό «Ακάκιος Μαρτυρία» και με τις ενέργειές του αναγνωρίστηκε ο Νεομάρτυρας Άγιος Ακάκιος ως τοπικός Άγιος και επονομάστηκε «Ασβεστοχωρίτης». Ο ίδιος ενήργησε ώστε σήμερα ο Ναός να κατέχει τμήμα από το λείψανο του Αγίου Ακακίου του Ασβεστοχωρίτου.